Foto: Henrik Wejfeldt

Malmö
Linnéa Cramer
Henrik Wejfeldt
19 april – 5 maj
Läs mer om utställningen

Baskemölla
Axel Lundgren
Johanna Schartau
20 april – 28 april
Läs mer om utställningen

Helsingborg
Jens Nordström
3 maj – 12 maj
Läs mer om utställningen
Erich Hörtnagl
17 maj – 26 maj
Läs mer om utställningen

Kristianstad
Alice Millet
Anna Nordquist Andersson
18 maj – 9 juni
Läs mer om utställningen


Medverkande konstnärer: Linnéa Cramer, Erich Hörtnagl, Axel Lundgren, Alice Millet, Anna Nordquist Andersson, Jens Nordström, Johanna Schartau och Henrik Wejfeldt.

Centrum kan definieras som en mitt, men också beskrivas som ett hjärta, en kärna eller brännpunkt. Vad som utgör centrum skiljer sig dock åt – det som framstår som en självklar mittpunkt för någon, kan vara i periferin för en annan. En fråga som står högst upp på agendan för vissa kan befinna sig i marginalen för andra.

I en serie utställningar – på Galleri Format, Kristianstads konsthall, Projektrum Hjärne och Tjörnedala konsthall – utforskar fotograferna Linnéa Cramer, Erich Hörtnagl, Axel Lundgren, Alice Millet, Anna Nordquist Andersson, Jens Nordström och Johanna Schartau och Henrik Wejfeldt temat. Deras arbeten kretsar kring frågor om normer, representation, jämställdhet, identitet, utanförskap, plats, tillhörighet, historia och framtid.

Fotograferna har under 2023–2024 medverkat i (Centrum) – ett projekt som, utöver utställningarna, har bestått av föreläsningar, workshops och andra gemensamma aktiviteter. Projektet har drivits av Peo Olsson och Linda Unnhem, projektledare för Centrum för fotografi i Skåne, med stöd från Region Skåne.

(Centrum) vad är det? Läs en intervju med projekteldarna

Katalog för CentrumLäs mer om våra utställningslokaler

Programpunkter