Aktuella

Tidigare

Utställningar

Utställning, Fönstret

Jonas Knape: Och så var du inte där

Av Jonas Knape

2023.03.17 - 2023.04.07

Och så var du inte där är ett dokumentärt verk om sorgearbetet efter bortgången av en far. Ett arbete som tar ett fysiskt och praktiskt uttryck i att skapa en gravanordning. Arbetet tar spjärn i pappans kärlek och längtan till havet, drömmarna tillbaka till segeläventyren i unga år.

Utställning, Galleri CFF

Svenska Fotobokspriset 2023

Av Svenska Fotobokspriset 2023

2023.03.18 - 2023.04.02

Centrum för fotografi ställer ut alla inlämnade böcker till årets Svenska Fotobokspris. Närmare 90 fotoböcker anmäldes till årets pris. De flesta är utgivna på mindre förlag eller utgivna av fotografen själv på eget förlag, andra har givits ut på etablerade förlag, både svenska och utländska. 

Fotografi: Carla Lomakka

Utställning, Fönstret

Carla Lomakka: Kom låt oss vagga i dyning

Av Carla Lomakka

2023.04.14 - 2023.05.05

Kom låt oss vagga i dyning är bilder tagna av spritpreparat: botaniska och zoologiska organ som konserveras i glasburkar fyllda av sprit. Preparaten paras ihop med bilder av miljöer och människor hämtade från det egna fotoarkivet.

Utställning, Galleri CFF

Åsa Johannesson: The Queering of Photography

Av Åsa Johannesson

2023.04.22 - 2023.05.28

I utställningen The Queering of Photography får vi ta del av fotografiska verk tagna med storformatskamera i studiomiljö. I bildspråket som pendlar mellan ett konventionellt och experimentellt uttryck undersöker Johannesson hur begreppet ‘queer’ kan användas som ett kritiskt förhållningssätt till fotografisk representation.

Läs mer om våra utställningslokaler

Mer från Centrum för fotografi

Bli medlem

Som medlem i Centrum för fotografi har du möjlighet att ta del av ett rikt och fördjupande programutbud av utställningar, seminarier, debatter och workshops i hela landet. Även generösa medlemserbjudanden.

Branschguiden

Som medlem i Centrum för fotografi får du under branschguiden tips på aktuella möjligheter inom det fotografiska fältet. Logga in för att få tillgång till hela guiden.

Sök portfolio

Sök bland fotografer, curatorer och konstnärer!