Fotografi: Seongsan-ri (del av diptyk) av Lotta Törnroth

Vega pendeltågsstation, Haninge

Svallvågor av Lotta Törnroth och Sensations av Fredrik Fabó är ett samarbete med Haninge kommun för Undergången, en ny utställningsyta under pendeltågspåret i Vega.

I april 2014 sjönk fartyget MV Sewol utanför Sydkoreas kust. Lotta Törnroth har i tio år rest till Sydkorea och fotograferat platser med betydelse för katastrofen.

” Historier om havet har alltid intresserat mig, speciellt de tragedier som sker på havet och den sorg som håller sig fast i efterdyningarna.”

Med Sensations vill Fredrik Fabó belysa en tradition inom konsten att berätta historier, visa känslor och tankar som ännu bara är just förnimmelser men som i backspegeln ofta kan få stor betydelse.

Lotta Törnroth, f. 1981, bor och verkar i Stockholm. Utbildad vid Fotohögskolan i Göteborg och vid Aalto universitetet i Helsingfors

Fredrik Fabó, f. 1976, bor i Göteborg, verksam och har ateljé i Göteborg och Dalsland.

Tillsammans med Haninge kommun gjordes under hösten en utlysning för en tillfällig offentlig utställning i Undergången där två fotografer tillsammans ställer ut i sex ljuslådor vardera. Totalt valdes fyra fotografer för två utställningsperioder.

Läs mer om våra utställningslokaler

Programpunkter