Centrum för fotografi
Bjurholmsplan 26

Dygnet runt

25 april – 17 maj

Projektet utgår ifrån viljan att kommunicera när man är ny på en plats och där man vill knyta an till de som ett annat språk. Genom en form av performance ville konstnären bli förstådd. Med flaggorna formas olika budskap, bokstav för bokstav som bryter mot språkets i vanliga fall flytande form och visar det omöjliga i att kommunicera på ett sätt som man inte är van vid. Flaggan som är broderad på tröjan innehåller meningen “Jag vill kommunicera med dig”. 

Mercè Torres Ràfols föddes i Katalonien 1995. Hon bor och arbetar i Göteborg där hon tog sin masterexamen från HDK-Valand i fotografi 2021. Torres Ràfols arbetar främst med fotografi i skärningspunkten med andra material såsom text, keramik och upphittade objekt. Hon intresserar sig för frågor som rör arv, plats och tradition, hur kunskap förs vidare och hur vi kan förstå något på nytt. Torres Ràfols ställer dessa frågor i en specifik omgivning, och undersöker hur en plats har fått laddning över tid av samhället.

Program och aktiviteter

22 april 14
Digital vernissage, Mercè Torres Ràfols och Kristyna Muller, verksamhet på Centrum för fotografi, samtalar om verket via vår Instagram.

Läs mer om våra utställningslokaler

Programpunkter