Janne Riikonen, Fotograf: Janne Riikonen, Annika Thörn Legzdins, Fotograf: Anneli Nygårds, Sepidar Hosseini, Fotograf: Jenny Gustafsson

14:00 - 15:00

13 april

Centrum för fotografi
Bjurholmsplan 26
Stockholm

Fotoboken som format är ständigt föränderligt. En fotobok kan vara uppslukande, absorberande och komplex. Varje titel är en plats för associationer och berättelser. Vad sätter gränser för vad en fotobok kan vara? Och på vilka sätt kan man använda sig av bokens materialitet för att förmedla en idé?

Tillsammans med Fotoförfattarna inom Svenska Fotografers Förbund bjuder Centrum för fotografi in till samtal om fotobokens form och materialitet. Sepidar Hosseini är grafisk formgivare, bildkonstnär och jurymedlem för årets Svenska Fotobokspris. Janne Riikonen är fotograf, konstnär och formgivare och driver förlaget Kult Books. Samtalet modereras av Annika Thörn Legzdins, ordförande för Fotoförfattarna.

Samtalet äger rum under sista dagen av Svenska Fotoboksprisets utställning på Centrum för fotografi. Passa på att bläddra i de inlämnade böckerna till årets Svenska Fotobokspris och Lilla Fotobokspriset.

Samtalet sker i samarbete med
Fotoförfattarna inom Svenska Fotografers Förbund

Läs mer om utställningen på Centrum för fotografi 

Läs mer om Svenska Fotobokspriset

Programpunkter