Portfolio: Jacques Montel

MITT NAMN ÄR LAURA

Beskrivning

"/" MITT NAMN ÄR LAURA är en homage till alla kor i världen. Under en tid porträtt fotograferade jag kor på Wanås Gods i Skåne. Jordbruket och djurhållningen på Wanås Gods bedrivs ekologiskt och kontrolleras av KRAV. Mer info om Wanås Gods hittar du här: https://godset.wanas.se/svenska/Hem.aspx

Av alla mjölkkor på Wanås Gods har jag nu reducerat antalet till 101 som kommer att vara med i projektet. För varje respektive ko kommer följande dokumentation:

Födelseår, mor och far, antal kalvar de har fött, mjölkproduktion sedan två års ålder och mjölk produktion från de senaste tjugofyra timmarna.

Fotografierna kommer att printas ut i 50 x 70 cm format. Jag kommer också att ta med inkomna berättelser från 101 personer om deras tankar och erfarenheter av kor.

(Jag behöver många fler berättelser så har du en eller fler berättelser som du självupplevt eller fått dig berättad av någon så tveka inte. Skriv till mig på jmontel2@mac.com och dela med dig av din berättelse. Märk mailet med LAURA.)

Allt material kommer förhoppningsvis att resultera i en bok och utställning. All feedback eller förfrågningar är välkomna. För mer information vänligen kontakta mig på jmontel2@mac.com Märk mailet med LAURA
..............................

Tack
Jacques Montel

Alla 101 kor.

Första prov printen som visade sig bli för stor. 70x100.