Portfolio: Jonas Sahlström

Fotobok: GOTLAND – in the gap

Beskrivning

”Jonas Sahlströms poetiska Gotlands-bilder visar ön från en annan sida än den man möter som tillfällig sommarbesökare. En ö i glappet mellan den sista sommargästen i augusti till den första i juni. Ett Gotland som när turisterna åkt hem inte längre behöver vara inbjudande och vänligt, utan sluter sig inom sig själv. Det är kanske då som ön visar upp sitt kanske sannaste ansikte. Man ser tydligt den kärlek och fascination som fotografen känner för denna ö.”
Pernilla Loeb Holter. Förläggare, Alster Förlag.

Fotografiska Museet
Under 2021 var min fotobok GOTLAND – in the gap till försäljning i Fotografiska Museets museishop under ”Recommended Books”. Den säljs i dagsläget i ett flertal butiker i Stockholm och Visby.

Svenska Fotografers Förbund (SFF) 26 Juli 2021 recension
Jonas Sahlström: ”Gotland in the gap”
Kontrasterna mellan årstiderna är ofta stora på havsnära platser och öar. Kanske för att vi älskar att uppleva vår barndoms ”Saltkråkan” miljöer på sommaren. Där dimmorna drar in, temperaturen sjunker så drar vi till stan igen. Sahlström skildrar ett folktomt Gotland, Övergivna gungor, grafiska mönster med vass och snö, avbrutna träd som trotsigt står som monument i ungskogen.

Beställning av boken samt information
https://www.sahlstrom.se/photo/GOTLAND-inthegap.html
https://www.alsterforlag.se/shop/p/gotland-in-the-gap

Jag vill rikta ett stort tack till Pernilla Loeb Holter, förläggare på Alster Förlag som med goda råd, stort engagemang och fina öga för layout gjorde denna bok möjlig.

play button

play button