Portfolio: Arne Lind

Dinner Out

Beskrivning

Att gå ut och äta. ”Det handlar kanske om att gå till fest eller mottagning med sina bästa kompisar eller en stilla måltid med en kär vän, om att som stammis släntra in på den fullsatta krogen, nicka till personalen och veta att det snart finns en plats vid ett bord. Att klä upp sig lite, känna anspänningen när man väntar på att kvällens ”date” ska dyka upp. Men också att mätta och tillfreds dricka det sista ur glasen, betala och gå ut i natten. Utställningen handlar om det som inte är mat i måltiden”.

Utställningen hängde från April till September 2022 i matsalen på restaurang A Bowl and Plates, Blecktornsgränd 8 i Stockholm.

Fotografi; SERVICE STAFF BUENOS AIRES, NOVEMBER 1983

Fotografi; MIDTOWN NEW YORK, DECEMBER 1986

Fotografi; DATE, BUENOS AIRES, NOVEMBER 1983

Fotografi; LE BOUILLON CHARTIER PARIS, SEPTEMBER 1977

Fotografi; SUMMER RAIN STOCKHOLM, JULY 1982

Fotografi; HORIZON RHODES, SEPTEMBER 1983

FOTOGRAFEN ARNE LINDS MINIMALISTISKA UTSTÄLLNING PÅ BLECKTORNSGRÄND 8. Tre flickor under ett paraply i det första sommarregnet, en underbar bild, tagen 1982 av fotografen Arne Lind. Den ingår i hans lilla fina utställning på restaurangen A Bowl and Plates på Blecktornsgränd 8 i närheten av Mariatorget. Arne Linds utställning kanske är i minsta laget, endast sex bilder, men fina och väl värda att betrakta. Hans självutgivna bok ”Walk with me” på Blurb bjuder på ett betydligt större utbud med många underbara poetiska bilder. Den finns att bläddra i på Arne Linds hemsida http://www.arnelind.com/ något jag varmt rekommenderar den fotografiintresserade. LARS EPSTEIN

play button