17:30 - 00:00

Kulturhuset, plan 5

Ingår i entrébiljetten till utställningen, ingen föranmälan.

Tuija Lindström banade väg för den subjektiva, personliga fotografin både genom sitt eget konstnärsskap och sin tid som professor på HDK. Många av hennes verk skapades i
den nära omgivning där familjen och vännerna fanns, till skillnad från många manliga fotografer från samma tid som dokumenterade krig och resor runt världen. 

Stina Brockman (f.1951) är verksam fotograf sedan 1970-talet. Tekniken och det fotografiska hantverket har alltid varit av stor betydelse i hennes konstnärsskap, där nära porträtt, studier av kroppar och flytande skuggor öppnar för associationer, ifrågasättande av normer och djupdykningar i det mänskliga psyket. Stina Brockman är representerad bla på Moderna Museet och Hasselblad, och är aktuell i maj 2022 med en vistelse på Cité Internationale des Arts i Paris.
 
Emilia Bergmark Jimenez (f.1982) arbetar som kommersiell fotograf med ett starkt feministiskt engagemang och fokus på representation och mångfald. Bland hennes uppdragsgivare finns: IOGT-NTO, Apoteket, Utbildningsradion, Hjärt och Lungfonden, Riksteatern mfl. Som författare debuterade hon 2020 med boken En förälders födelse, som handlar om när hennes son Miguel föddes, om komplexiteten att vara förälder och kvinna.
 
Mia Bengtsson Plynning är nationell samordnare för Centrum för fotografi, medlem av föreningen Tuija Lindström som förvaltar och bevarar Tuija Lindströms fotografiska arv och delägare av fotoagenturen Link Image. 

Samtalet är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern, Fotoförfattarna/SFF, Svenska Fotografers Förbund.

kr

10 i lager

Kategori: Etiketter: ,

Redan medlem? Logga in här

Programpunkter