Fotografi: Arvida Byström

13:00 - 17:30

9 mars

Dunkers kulturhus, Atriet,
Kungsgatan 11,
252 21 Helsingborg.

Vill du bli inspirerad av framtida och samtida fotografer? SNACKA FOTO är en halvdagskonferens på Dunkers kulturhus som har allt och lite till på ämnet. Konferensen arrangeras av Dunkers Kulturhus och Centrum för fotografi. Medlemmar i CFF har rabatterat pris och betalar 250 kr.

För att få koden till biljettsidan maila till skane@centrumforfotografi.se

Under SNACKA FOTO får du lyssna på Niclas Östlind fil.dr i fotografi, ta del av legendaren Anders Petersens praktik och får en glimt av hur Arvida Byström tänker kring sig och sitt konstnärskap. På plats får du träffa andra i branschen, får info om fotografi-diskursen och samtidigt få information om framtiden för fotografi i Sverige. Kom till Dunkers kulturhus och snacka foto!

För biljetter och mer information läs mer här:
https://dunkerskulturhus.se/event/snacka-foto-och-bli-helt-javla-uppslukad/?date=20230309130000

SNACKA FOTO görs i samarbete med Centrum för fotografi
Konferensbiljett ger även inträde till Ralph Nykvist utställningen

PROGRAM

13.00 – 13.05: Konferencier Hanna Schedin Carter hälsar oss välkomna
13.05 – 13.45: Ralph Nykvist och konsten att förvandla världen med en kamera med fil.dr Niclas Östlind
13.45 – 14.00: Paus
14:00 – 14.30: Om fotografi och framtid
Panelsamtal med avgångsstudenterna Robin Iborn Magyar, Hilda Randulv, Felicia Engstrøm, Adrian Christensen och Lex Eliot Rose, alla från kandidatprogrammet i fotografi på HDK-Valand
14.30 – 15.20: Ett liv med fotografi. Samtal med Anders Petersen
Niclas Östlind samtalar med Anders Petersen
15:20 – 15.45: Paus med kaffe och kaka
15:45 – 16:25: Vem bryr sig om fotografers livsverk – vårt gemensamma bildminne?
Med Lena Wilhelmsson & Mia Bengtsson Plynning
16:25 – 16:45: Paus
16:45 – 17.30: BEING AND DOING ONLINE! med Arvida Byström

FÖRDJUPANDE INFORMATION

Ralph Nykvist och konsten att förvandla världen med en kamera
Niclas Östlind – fil.dr i fotografi och curator för Ralph Nykvist

I sitt föredrag berättar Niclas Östlind om Ralph Nykvists arbete som fotograf och skribent, och sätter in hans arbete i ett vidare sammanhang. Presentationen ger också en inblick i arbetet med både utställningen och boken.

Om fotografi och framtid
Panelsamtal om process, praktik och inspiration med avgångsstudenterna Robin Iborn Magyar, Hilda Randulv, Felicia Engstrøm, Adrian Christensen och Lex Eliot Rose, alla från kandidatprogrammet i fotografi på HDK – Valand.
Samtalet modereras av Alexandra Lige Berglund från Dunkers kulturhus.

Ett liv med fotografi. Anders Petersen i samtal med Niclas Östlind
Anders Petersen och Niclas Östlind samtalar om Anders praktik om: nyfikenhet, sårbarhet, längtan och mänsklighet; några egenskaper han tycker är helt avgörande för att skapa ett bra fotografi. Ett liv med fotografi där spontanitet kontra planerad fotografering diskuteras.

Vem bryr sig om fotografers livsverk – vårt gemensamma bildminne?
Lena Wilhelmsson och Mia Bengtsson Plynning

Idag finns inget ansvarsmuseum för fotografi i Sverige. Vart vänder man sig för att få svar på bevarandefrågor? Vem tar hand om arvet efter våra stora namn inom fotografin? Hur säkerställer vi vårt gemensamma svenska fotografiska kulturarv?

Mia Bengtsson Plynning berättar om bevarandet av Tuija Lindströms konstnärliga arv och Lena Wilhelmsson beskriver Nätverket Nationellt ansvar för fotografi i Sveriges (NNAFS) arbete för att få till en statlig utredning kring det nationella ansvaret för vårt bildminne i Sverige. Nätverket startades i samband med en konferens på Dunkers Kulturhus 2014.

BEING AND DOING ONLINE! med Arvida Byström
Arvida (f. 1991) utforskar den digitala sfären och arbetar kring tematiker som behandlar femininitet och dess komplexitet genom undersökandet av kroppen, selfie sticks och frukter med underkläder. Arvida har arbetet med stora företag som Gucci, Adidas, HM och Absolut Vodka. Under SNACKA FOTO kommer hon berätta om hur hon arbetar.

Programpunkter