Fotobok Gbg 2017

00:00 - 00:00

25 oktober kl 23.59

Göteborg

I samband med Fotobok Gbg 2022 söker vi publikationer från Västra Götalandsregionen som publicerats under de fem senaste åren. Bilder från publikationerna kommer att användas i en utomhusutställning i centrala Göteborg under november och publikationerna kommer att visas på Göteborgs Litteraturhus på festivalen.

En jury bestående av representanter från Centrum för fotografi och Fotobok Gbg kommer välja ut de deltagande projekten. Juryn strävar efter att välja ut projekt som visar på mångfalden av röster och olika bakgrund som finns i regionen. En ersättning á 3000 SEK utgår per deltagare.

För att ansöka skall du bo eller vara verksam i Västra Götalandsregionen. Om ditt projekt blir utvalt skall du kunna leverera din publikation till oss tillsammans med högupplösta bilder från projektet, antingen personligen eller via post. 

Fotobok Gbg 2022 är en festival dedikerad helt till fotoböcker och som drivs tillsammans med Centrum för fotografi. Festivalen äger rum 17-20 november i Göteborg, mitt på den svenska västkusten. Genom konstnärssamtal, föreläsningar, utställningar och workshops vill festivalen ge plats åt olika röster, stödja och visa upp den regionala scenen och samtidigt visa upp internationella böcker för den svenska publiken. Festivalen har tidigare arrangerats 2016, 2017 och 2018.

Vid frågor maila: opencall@fotobokgbg.com

Programpunkter