00:30 - 00:00

I samband med färdigställandet av publikationerna, som presenteras i en gemensam box, anordnar vi under hösten tre olika bokreleaser i regionen. Samtliga zines kommer att ingå i samlingar på bibliotek och institutioner som är centrala för fotografi. De kommer även satt finnas till försäljning via vår webshop.

Har du en projektidé som du vill utveckla i sommar och under hösten gestalta i ett fanzine är detta plattformen för dig. Som deltagare i projektet har du även möjlighet att delta i workshops med fokus på bokproduktion. Ett arvode på 2500 kr utgår till vardera fotograf.

Juryn består av Annie Lindberg, tf chef på Skissernas Museum i Lund, Thomas Millroth, konstkritiker med stort intresse för Artist’s Books, Lisa Olausson, grafisk formgivare med fokus på tryckt form och utställningsdesign samt Mia Bengtsson Plynning, nationell samordnare på Centrum för fotografi.

Ansökan

Ansökan, ska vara i PDF-format (max 10 mb) och ska innehålla följande:
Kort projektbeskrivning (max 500 tecken).
Kort presentation av dig som fotograf (max 500 tecken).
Fem bilder från det projekt du söker med.

Genom att ansöka åtar du dig att avsätta tid i höst för att sammanställa ditt fanzine. Observera att för att söka måste du vara boende i, eller ha din huvudsakliga konstnärliga verksamhet i Skåne.

Ansök genom att skicka din PDF till skane@centrumforfotografi.se
Ange rubriken: “Open Call – Periferi Skåne”
Håll utkik efter bekräftelse på inskickad ansökan!
Deadline 9 juni. Besked lämnas i slutet av juni. Projektstart i början av september.

Vid frågor om projektet eller ansökan, mejla: skane@centrumforfotografi.se

Projektet är en satsning på regionalt fotografi som drivs av Centrum för Fotografi. 

Programpunkter