Fotografi: Gloria Pasotti

17:00 - 19:30

17 maj

Konsthantverkcentrum, Kastellgatan 21, 413 07 Göteborg

Samtalet är på engelska och börjar kl. 18.00


I samarbete med SWIT Platform och deras första residens i Göteborg anordnar vi ett samtal och pop-up utställning med italienska konstnären Gloria Pasotti. Under kvällen får vi ta del av Glorias pågående projekt där hon arbetar med sitt fotografiska arkiv som består av opublicerat material och bilder som hon har samlat under en lång tid. Hennes arbete undersöker de flyktiga och oförklarliga aspekterna av vardagliga situationer, där hon söker nya sätt att uppleva gränsen mellan det medvetna och omedvetna.

Samtalet hålls på engelska och sänds även live på Centrum för fotografis Instagram. Samtalet börjar 18.00

SWIT-platform SWIT är en plattform för samtida fotografi som överbryggar Sverige och Italien. SWIT grundades 2022 av konstnären Stefano Conti som ett curator- och forskningsprojekt och syftar till att stärka samarbetet mellan Sverigebaserade och Italienbaserade konstnärer som arbetar med fotografi, och stödja dem genom kulturutbyten.

SWIT Residency Gloria Pasotti är den konstnär som valts ut till årets upplaga av SWIT Residency, det allra första residensprogrammet med fokus på fotografi i Göteborg. Konstnären erbjuds ateljéplats på Kronhuset och mentorskapstillfällen av konstnären och pedagogen Anna Strand. I år pågår residenset mellan 3-23 maj.

Gloria Pasotti (f. 1987, Brescia) har en MFA i fotografi från Brera Fine Arts Academy, Milano. Hon använder fotografi, video och teckning i sin konstnärliga praktik och presenterar sina verk genom publikationer och utställningar.

Läs mer om SWIT

Läs mer om Gloria Pasotti

Programpunkter