14:00 - 15:00

2 mars

Centrum för fotografi
Bjurholmsplan 26
Stockholm

Samtalet är på engelska

Eleonoras Agostinis arbete sträcker sig över områden som fotografi, rörlig bild, performance och skulptur. Hon intresserar sig för hur vi upplever våra omgivningar, genom att hitta sprickor inom de socialt konstruerade regler i de utrymmen vi bebor. Hon ser det vardagliga som en plats full av potential och möjligheter till utforskning. I sina bilder använder hon ordinära föremål och händelser för att undersöka de olika nivåer av betydelser som träder fram.

Utställningen Leave the Door Open är resultatet av ett residens på Italienska kuturinstitutet sommaren 2023. Utställningen presenterar en suggestiv uppsättning bilder av natur- och hemmiljöer. Motiverad av utmaningen att utforska en ny plats på kort tid bestämde sig fotografen för att lära känna den okända terrängen med gående som metod.

Utställningen invigs av Kristyna Müller, verksamhetschef CFF, på Italienska Institutet den 1 mars.

Samtalet är på engelska och sänds även live på Centrum för fotografis Instagram.

Eleonora Agostini
(f. 1991) är en italiensk konstnär som bor och arbetar i London. Hon tog examen i fotografi vid Istituto Europeo di Design i Milano och vid Royal College of Art i London. Hon har ställt ut på både soloutställningar och samlingsutställningar, bland annat på Almanac i Turin, Forte Belvedere i Florens, L21 Gallery i Palma de Mallorca, South London Gallery och Borough Road Gallery i London, Leeds Art Gallery i Leeds, Museo Castromediano i Lecce, MAR i Ravenna, Fotografia Europea i Reggio Emilia, Photo OpenUp i Padua, Circulations Festival i Paris och Format Festival i Derby.
Eleonora valdes ut av CAMERA för Futures Photography-programmet 2021 och är en av konstnärerna i Bloomberg New Contemporaries 2019. Hon nominerades till Foam Paul Huf Award 2021 och är en av finalisterna i Premio Luigi Ghirri 2023. Hennes arbete har publicerats i olika tidskrifter och online-plattformar, inklusive Dummy Magazine, Der Grief, Unseen Magazine, Wallpaper och GUP Magazine.

Programmet sker i samarbete med Italienska kulturinstitutet i Stockholm.

Programpunkter