09:00 - 17:00

14 okt 09.00-17.00
15 okt 09.00-17.00
25 nov 09.00-17.00

Syftet med den här kursen är att du ska få fördjupad kompetens inom alla delar av det rörliga bildberättandet. Målet är att du efter avslutad kurs ska ha fått vassare verktyg att använda dig av i din praktik.

Under tre heldagar går vi igenom hur du som fotograf kan arbeta med produktion av kortare film – från dramaturgi, inspelning och klippteknik till avtalsfrågor relevanta för rörlig bild. Utifrån de behov och önskemål deltagargruppen har finns möjlighet att testa exempelvis filmning med gimbal, att sätta intervjuljus eller flyga drönare.

Mellan kurstillfällena kommer du att filma och klippa ihop en kortare film som vi finputsar vid sista kursträffen. Då gästas kursen också av jurist Thomas Rieseler som berättar om avtal och upphovsrätt för rörlig bild.

Lars Dareberg är frilansande bildjournalist och filmare med 30 års erfarenhet. Innan han gick över till frilansverksamhet var han anställd på Sydsvenskan i Malmö i 20 år, först som fotograf och sedan som bildchef.

Inom bildjournalistiken blev Lars 2005 bland de första i Sverige med att sätta ljud till bilder på webben. Sedan dess har han – under den digitala transformation där rörlig bild numera är en självklarhet – bistått redaktioner över hela Sverige med sin kompetens. 

Kursen är ett samarbete mellan Kulturakademien, Centrum för Fotografi och Göteborgs Bildverkstad. Kursledare är Lars Dareberg och Gästföreläsare är Thomas Riesler.

Läs mer om hur du anmäler dig och kursupplägget.

Ansök senast den 14 september.

Programpunkter