Programansvarig

Centrum för fotografi är en medlems- och intresseorganisation för verksamma inom fotografi. CFF erbjuder ett brett program som berör fotografi för såväl verksamma inom området som för en intresserad allmänhet. Vi har verksamhet i hela Sverige men mycket utgår från Stockholm och Göteborg.

Nu söker vi en programansvarig på 60% som kommer att arbeta med CFFs program i hela landet. Programverksamheten består i dagsläget bland annat av; föreläsningar, samtal, portfoliovisningar, workshops och kurser. Tjänsten innebär att planera och utveckla nya programpunkter och att arbeta med befintliga format, från idé till genomförande och utvärdering. Du samarbetar nära kollegor både i Göteborg och Stockholm. Du ansvarar för att lägga ett relevant, angeläget och varierat program för olika målgrupper, såväl yrkesverksamma inom fotografi som en bred fotografiintresserad grupp. I tjänsten ingår resor i Sverige, budgetansvar, kommunikation av program och även administrativa uppgifter. Du bemannar vid programpunkterna och hjälper även till med bemanning av kansliet.

För att lyckas i tjänsten behöver du ha lätt för att knyta kontakter och snabbt få saker att hända. Du kommunicerar tydligt såväl internt som externt och du har förmåga att enkelt formulera dig i text riktad till olika målgrupper. Du har erfarenhet av att söka olika typer av stöd och har god kännedom om fotografi och konst och de infrastrukturer som finns inom området. Du är van vid att driva på projekt och arbeta självständigt, men är även mån om att inkludera andra. Du har en god administrativ förmåga och är van vid att planera långsiktigt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och en högskole- eller universitetsexamen inom fotografi-, konst- eller kulturområdet.

Utöver kvalifikationsbedömningen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsen ligger i Stockholm på Bjurholmsplan 26. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 60% med 6 månaders provanställning. Arbetet är förlagt onsdag – fredag, men planeras efter verksamhetens behov och kväll- och helgtjänstgöring förekommer. Resor i hela landet förekommer. Tillträdesdag enligt överenskommelse.

Skicka din ansökan med personligt brev och CV med referenser till kristyna.muller@centrumforfotografi.se ange ”Programansvarig” i ämnesraden.

Skicka din ansökan så snart du kan, intervjuer sker löpande. Senast den 15 oktober vill vi ha din ansökan.

Vid frågor kontakta verksamhetschef Kristyna Müller på kristyna.muller@centrumforfotografi.se, eller på 0730 286 312.

Vi undanber oss all annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Programpunkter