Efter ett år som koordinator på Centrum för fotografi, har Albert Sten nu klivit in i en ny roll som producent på 75%-ig tjänst.

Vi har ställt några frågor om den nya rollen.

Vad innebär din nya roll som producent på CFF?

Min nya roll som producent innebär ett ytterligare fokus på vår utställningsverksamhet vilken bland annat omfattar Galleriet, Fönstret och Salong CFF. Även vår digitala närvaro genom streaming, dokumentation och mindre produktioner är något som jag kommer arbeta med. Utöver detta har jag mycket kontakt med medlemmar, uppdaterar alla våra kanaler och är en del av laget på kansliet.

Hur vill du att verksamheten på CFF ska vidareutvecklas?

Under det senaste året har mycket hänt på CFF som flytt till nya lokaler, ny webbplats och nya format för utställningar och program. Jag tycker det är bra att vi har en mer nationell och internationell närvaro där verksamheten utvecklas genom våra medlemmar och nya samarbetspartners. Det blir ett organiskt växande där vårt fokus alltid ligger hos våra medlemmars intressen, men även i hur vi kan engagera nya medlemmar runt om i landet.

Vad ser du mest fram emot under året som kommer?

Utställningen Invasion av Ukrainian Warchive som kommer i februari är ett spännande samarbete. Vi på CFF får även möjlighet till att visa en mycket relevant utställning under årsdagen för den ryska invasionen av Ukraina. Det innebär att vi får samarbeta med Ukrainian Warchive och 9 ukrainska fotografer som kommer ställas ut. Det blir även en kreativ utmaning att skapa en utställning som cureras på distans.

Programpunkter