I ett pilotprojekt vill Centrum för fotografi skapa en mötesplats för våra medlemmar i Västra Götaland.

I projektet letar vi efter dig som kan tänka dig öppna upp din arbetsplats/studio för en liten grupp medlemmar för ett besök, och även dig som är intresserad av att träffa andra medlemmar. Genom mötena vill vi omfamna den kreativa processen och den fysiska omgivningen där det skapas. Varje personligt besök blir utformat utifrån värdens önskemål i samtal med Centrum för fotografi. Syftet är att nätverka, träffa nya konstnärskollegor och få en insyn i varandras arbete och vardag och viktigast av allt, lyfta fram er fotografer som finns i regionen.

Du som värd väljer vad du vill dela med dig och vad du vill få ut av besöket. Vill du visa ett pågående projekt, få feedback eller har du ett tema du vill lyfta och diskutera eller hitta nya samarbetspartners?

Centrum för fotografi står för fika och gör en kort intervju med värdfotografen som sedan delas på våra sociala medier.

För boende/studios utanför Göteborg stöttar Centrum fotografi för resekostnader för både besökare och värdar. Om du inte har en studio/arbetsplats men vill ändå vara värd och visa upp ditt arbete kan Centrum för fotografi hjälpa till med lokal för tillfället. Projektet planerar att starta under våren 2024 med tre träffar, du som deltar behöver inte medverka på varje möte. Besöken kommer att vara omkring två timmar per gång.

Om du är intresserade och vill delta, antingen som värd eller besökare skicka då ett mejl till emma.sandstrom@centrumforfotografi.se

Programpunkter