Efter fyra års uppehåll och i nytt samarbete med Centrum för fotografi är Göteborgsfestivalen med fullt fokus på fotoböcker tillbaka. Nu släpps programmet.

Fokus på årets festival blir blandningen mellan det lokala och det internationella, vi vill visa upp spännande influenser från andra delar av världen för göteborgspubliken och samtidigt låta mångfalden av lokala fotografer ta plats på scenen, berättar Tina Umer och Mercè Torres Ràfols, projektledare Fotobok Gbg 2022.

Årets program innehåller bland annat utställningar av fotoböcker från Georgien, Lettland och Chile, med utgångspunkt i de utställningarna följer också tre föreläsningar. Vid sidan av detta så är programmet fullt av artist talks av lokala fotografer samt en utomhusutställning som kommit till efter ett Open Call.

Under dagarna kommer publiken få möta olika fotografer och bildskapare i en rad samtal och föreläsningar, musik och mingel samt en fotoboksmarknad som kommer äga rum på söndagen. Det finns även möjlighet att utveckla sin egen kreativitet genom en rad workshops som arrangeras parallellt med festivalen, i Riso-tryck, att själv göra ett zine (en mindre publikation) av sina bilder och feedback på ett pågående fotoboksprojekt. I samband med festivalen kommer Göteborgs universitetsbibliotek att visa sina samlingar av Artists’ books. Anmälan till workshops och visningen sker separat, mer info på www.fotobokgbg.com.

Festivalen äger rum mellan den 17-20 november och kommer då inta Göteborgs Litteraturhus, på Heurlins plats 1.

Programmet finns digitalt på: www.fotobokgbg.com

Kontaktuppgifter:

Tina Umer och Mercè Torres Ràfols 

info@fotobokgbg.com

Projektledare, Fotobok Gbg 2022

Lisa Brunzell

lisa@fotobokgbg.com

Kommunikatör, Fotobok Gbg 2022

Hemsida: www.fotobokgbg.com

Instagram: fotobokgbg

Programpunkter