Frida Orupabo, On Lies, Secrets and Silence, 2024. Installationsvy, Bonniers Konsthall. Foto: Jean-Baptiste Béranger

17:00 - 19:00

Bonniers konsthall
Torsgatan 19

Visning kl 17.00
Föreläsning kl 18.00

Senast 7 oktober till
anmalan@centrumforfotografi.se

Visning och entré till utställningen 0 kr
Gästföreläsning Ingrid Pollard 100 kr (ord 150 kr)

Ingrid Pollard. Fotograf: Emile Holba

Varmt välkommen att anmäla er till en eller båda aktiviteter. Bonniers konsthall har öppet till kl 20, så det blir också en fin möjlighet för oss att mötas över ett glas i cafét!

Kl 17 Visning av Frida Orupabos utställning On Lies, Secrets and Silence 

Senior curator Yuvinka Medina ger en personlig visning och berättar om arbetet med Orupabos utställningen som har sin utgångspunkt i vårt mest privata och intima – hemmet. Genom nyproducerade verk i form av kollage, video och skulptur, iscensatta som rumsliga installationer, fokuserar utställningen på de komplexa relationer som ryms inom hemmets sfär, centrala i vår vardag och i skapandet av vår identitet. 

Med ett stort internationellt genomslag har Frida Orupabo de senaste åren lyfts fram som en av vår tids viktigaste konstnärer. I sin bildbaserade praktik arbetar hon med digitala och fysiska kollage där hon utforskar frågor kring identitet, könsroller, familjerelationer och rasism. Läs mer om utställningen här. 

Kl 18 Gästföreläsning: Ingrid Pollard 

Den brittiska konstnären Ingrid Pollard är 2024 års mottagare av Hasselbladspriset och kommer under Frida Orupabos utställning On Lies, Secrets and Silence att ge en föreläsning på Bonniers Konsthall. 
 
“Ingrid Pollard har under de senaste fyra decennierna använt fotografi för att ifrågasätta djupt rotade sociala och kulturella strukturer bakom rasism, identitet, gemenskap och kön. Hennes verk synliggör både subtila och uppenbara orättvisor genom sitt fokus på det brittiska landskapet, ikonografi och identitet, samtidigt som hon utmanar fotografiet och dess historia. – Motivering; Hasselbladstiftelsen 
 
Ingrid Pollard är fotograf, mediakonstnär och forskare. Hennes verk finns representerade i samlingarna på UK Arts Council och Victoria & Albert Museum. 
 
Föreläsningen kan bokas till en specialpris av CFF medlemmar. Begränsat antal biljetter och först till kvarn

Anmälan

Anmäl dig till anmalan@centrumforfotografi.se senast 7 oktober.
Ange i din anmälan om du vill gå på visningen, föreläsningen, eller båda.

Observera att du måste vara medlem i CFF för att delta på aktiviteten.

Pris

Visning och entré till utställningen – 0 kr
Föreläsning med Ingrid Pollard – 100 kr (ord 150kr)
I bekräftelsemailet får du en bokningskod som du sedan använder för att boka din biljett.

Programpunkter