Samtal med Lars O Ericsson
Lars O Ericsson, filosof, konstkritiker och curator reflekterar runt konstverken i de CFF aktuella utställningarna Vara Till - en grupputställning med Alexandra Ellis, Maria Loohufvud, Stefan Bladh och Johan Unga och separatutställningen Pållar - med Johan Fowelin.
Lars O Ericsson, docent i praktisk filosofi, konstkritiker på Dagens Nyheter från 1987-2004 och sedan 2009 på Svenska Dagbladet. Ericssons texter kom att introducera och ge teoretiska kunskaper om konsten inom postmodernismen. Alltid med en djup insikt i de konstnärsskap han beskriver och med läsarens förståelse för texten som den goda pedagog han är.
Ett samtal öppet för alla. Pelle Kronestedt verksamhetsledare och curator CFF välkomnar och leder samtalet.
Onsdag den 18 sepember, kl 18-19 på galleri CFF, Tjärhovsgatan 44 i Stockholm. Hitta hit!
Tanke och temperament: texter 1984-2012 är ett urval av hans texter. Paris är hjärtat och navet utkom 2014. Han senaste bok har titeln Fråga Lars O om konst och är utgiven på förlaget Artlover Books, 2018.
Vara till
”I dagens sekulära samhälle har humanism trätt in som ett alternativ till religion och ställer nya frågor om vår plats i tillvaron då den inte innefattar en religiös förklaringsmodell av verkligheten. Samtliga fotografer skildrar på olika vis hur det är att vara till i sin samtid, i relation till sin egen kropp, gentemot sitt barn, i relation till samhälleliga normer och i förbindelse till plats.
Fotografernas arbeten speglar hur konst kan belysa frågor men aldrig kan få ett bestämt svar. Verken har inte till uppgift att driva en stark tes, utan utforskar snarare att vad det är att vara till som människa, genom en kamera eller filmlins.”
– Susanne Fessé, konsthistoriker
Pållar
”Utställningen Pållar visar ett 60-tal polaroidbilder monterade i vita träramar, varsamt inlagda, med signatur och årtalet angivet från åren 1989 till 2009.
Ett urval bilder som ger en kunskap, visar erfarenhet, minnen och som samtidigt skapar en historia genom en längre tidsperiod. Skymtar genrens förändringar, modebildens blick av lust, arkitekturformens skarpa linje, stilleben av oansenliga föremål och där ett motiv fick ge utställningen dess namn, bilden av porslinshästarna.”
– Iréne Berggren, curator
Med stöd av Kulturrådet, Region Stockholm och Kulturförvaltningen.